Menu
Viktor Hovland på siste dag av Masters på Augusta-banen. Foto: Matt Slocum / AP / NTB

Hovland avsluttet sterkt – historisk japansk seier i Masters

Viktor Hovland leverte variabelt spill på sisterunden av Masters, men med en sterk avslutning klatret han til 21. plass. Japanske Hideki Matsuyama vant.

Av NTB | 12.04.2021 02:04:06

Sport: Hovland startet dagen på 13.-plass, totalt ett slag under par i det som er sesongens første majorturnering. Det ga muligheter for å jakte en plass blant de ti beste på Augusta-banen i den amerikanske delstaten Georgia.

Åpningen på avslutningsrunden bar imidlertid ingen bud om at noe avansement var i emning. Hovland åpnet med bogey på det første hullet, og det ble også bogey på hull seks og ti.

På det 11. hullet måtte han tåle en kjedelig dobbeltbogey, og dermed raste 23-åringen nedover resultatlistene.

Så startet imidlertid Hovland en sluttspurt som minnet om den som berget plassen i de to siste rundene fredag. Da sto han i fare for å misse cuten, men en kjempeavslutning forhindret det.

De to avsluttende hullene endte begge med par for Hovland, som dermed endte turneringens fire runder på par. Søndagens runde gikk han ett slag over par. 21.-plassen delte han med den 50-årige golflegenden Phil Mickelson.

Han ledet Masters med fire slag foran søndagens avslutning. Matsuyama endte i likhet med Hovland siste runde ett slag over par, noe som ga ti slag under par sammenlagt. Dermed klarte japaneren å holde amerikanske Will Zalatoris ett slag bak seg i sammendraget.

Jordan Spieth og Xander Schauffele, begge fra USA, delte tredjeplassen, med sju slag under par sammenlagt.

Søndag fikk han birdier på hull 12 og 13, og plutselig var fall avløst av klatring på resultatlistene. Da også hull 14 og 15 endte med birdie, hadde Oslo-gutten for alvor fått vind i seilene.

Hideki Matsuyama vant og ble med det den første japaneren som vinner en av golfsportens majorturneringer.

(©NTB)

Flere nyheter: