reklame for smiaa
Menu
Viktor Hovland hadde en god dag på golfbanen i avslutningsrunden i PGA-mesterskapet. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB scanpix

Hovland avsluttet PGA-mesterskapet med sterk runde

Viktor Hovland slo tilbake med en god sisterunde i PGA-mesterskapet i San Francisco søndag. Nordmannen ser ut til å klatre på resultatlisten siste dag.

Av NTB | 09.08.2020 21:17:54

Sport: Hovland senket fem birdieputter og holdt seg til bare en bogey og endte dermed fire slag under par på siste og avgjørende dag i årets første majorturnering.

Seier i PGA-mesterskapet blir det ikke for Hovland, men med en god avslutning ser Oslo-gutten ut til å klatre flere plasser etter å ha ligget på delt 59.-plass før siste runde.

Da Hovland avsluttet med dagens 12. par, lå han på delt 34.-plass, 25 plasser over der han lå etter turneringens tredje dag.

Utover kvelden og natten norsk tid skal resten av golfeliten gjøre seg ferdig med PGA-mesterskapet. Tidligere verdensener Dustin Johnson toppet turneringen ni slag under par før han skulle ut på siste runde.

På hull 4 var han tidlig inne på green og hadde ingen problemer med å sette birdieputten på en drøy meter. På neste hull ble det birdie med en putt på 2,5 meter etter et godt utslag på par 3-hullet.

Dagens første og eneste bogey kom på hull åtte da Hovland gikk i bunkeren, men to hull senere skulle han starte å briljere igjen.

Med to kraftfulle slag på til sammen 500 meter var det norske golfesset på green på par 5-hullet. Fra åtte meter var eagle-putten nær ved å gå inn, men Hovland endte en drøy halvmeter fra hullet og fikk dagens tredje birdie istedenfor.

På hull 14 kom det ny birdie etter en mesterlig putt på nesten 14 meter, før dagens femte og siste birdie kom på tredje siste hull.

Tittelen som Nordens beste golfspiller beholder han også, ettersom nærmeste utfordrer Henrik Stenson ikke klarte cuten i PGA-mesterskapet.

På toppen av rankinglisten kan det også bli endringer. 5.-rangerte Johnson var verdensener så sent som i mai 2019 og kan fort nærme seg toppen igjen med seier i turneringen.

Vinneren stikker av med hele elleve millioner dollar, som tilsvarer nesten 100 millioner kroner.

Hovland startet stabilt med par på sine tre første hull, før han skulle sette standarden for den gode avslutningsrunden med to birdie på rad.

Dermed ble det til slutt en god majorturnering for Hovland, som gjør at han også kan klatre på rankinglistene der han ligger som verdens 31. beste golfspiller, før rankingen oppdateres mandag.

(©NTB)

Flere nyheter: