Menu
Viktor Hovland er i tetsjiktet i British Open etter en flott åpningsrunde på St. Andrews. Foto: Alastair Grant / AP / NTB

Hovland avsluttet knallsterkt – i tetsjiktet på British Opens første dag

Viktor Hovland fikk en fin start på majorturneringen British Open. Han er fire slag under par etter torsdagens åpningsrunde på St. Andrews.

Av NTB | 14.07.2022 17:10:53

Sport: Det holder til en foreløpig delt fjerdeplass i Skottland. Hovland noterte seks birdier og to bogeyer på veien, og særlig avslutningen i vanskelige forhold var råsterk. Der slo han til med tre strake birdier.

På det 18. og siste hullet puttet han for eagle, men forsøket ble for snaut med litt over én meter. Det ga et solid byks oppover resultatlistene, som toppes av Cameron Young. Amerikaneren imponerte med å gå første dag åtte slag under par.

Hovland gikk runden i ball med amerikanske Justin Thomas og iren Shane Lawry. Torsdagens spill var en opptur etter at nordmannen hadde misset cuten i to turneringer på rad.

På det fjerde hullet havnet han i den dype greenbunkeren med sitt annet slag. Det ga trøbbel, og Hovland måtte tåle en bogey på par-fem-hullet.

Han hadde en lang putt for eagle på det neste, men ballen havnet langt unna hullet slik at birdiemuligheten ble vanskelig. Det ble par, og samme utfall kom på de tre neste hullene. Så kom dagens tredje birdie på hull ni.

Der havnet han i bunkeren, og ballen lå uspillbar helt inne ved kanten. Han valgte å droppe ballen og ga opp sitt andreslag. Han endte med å slå ballen tre-fire meter unna hullet. Par på det hullet var dagens putt for nordmannen.

På det svært vanskelige 13. hullet ble det norsk bogey. Økende vind gjorde livet surt for spillerne, men Hovland taklet innspurten på strålende vis.

British Open er årets fjerde majorturnering. Konkurransen har 150-årsjubileum og blir spilt på St. Andrews. Banen er kjent for sine dype sandbunkere og svært ondulerte greener. I tillegg er den utsatt for lumsk vind.

Et flott innspill på åpningshullet ga Hovland den starten han håpet på. Han fikk birdie på to av sine tre første hull. En bom på 30 centimeter stoppet ham fra å ha tre på rappen.

Hovland hadde gode muligheter på de to neste hullene, men det ble «kun» spill på par. Det skulle bli mer kinkig på hull tolv.

(©NTB)

Flere nyheter: