Menu
Romelu Lukaku (i midten) og resten av Chelsea-troppen får ikke lenger spille med logoen til mobilselskapet Three på draktene. Foto: Ian Walton / AP / NTB

Hovedsponsor bryter midlertidig med Chelsea

Sanksjonene mot Chelsea-eier Roman Abramovitsj får følger for storklubbens samarbeid med mobilselskapet Three. Sponsoravtalen mellom partene er satt på pause.

Av NTB | 10.03.2022 18:10:12

Sport: Det bekrefter en talsperson for Three i en uttalelse.

Som en konsekvens av at avtalen blir suspendert, skal selskapets logo fjernes fra Chelsea-draktene. Det skal heller ikke være Three-reklame utenfor London-lagets hjemmearena Stamford Bridge.

«Vi forstår at denne avgjørelsen påvirker mange Chelsea-supportere som lidenskapelig støtter laget sitt. Vi mener likevel at dette er riktig å gjøre tatt i betraktning omstillingene og myndighetenes sanksjoner», står det i Threes pressemelding.

Tidligere torsdag innførte britiske myndigheter omfattende sanksjoner mot et knippe russiske oligarker. Forretningsmennene får innskrenket sitt økonomiske handlingsrom i Storbritannia i tiden som kommer som følge av krigshandlingene i Ukraina. Chelsea-eier Abramovitsj er blant dem som har fått fryst sine verdier.

De neste månedene får ikke de mørkeblå signere nye spillere, og det er heller ikke åpning for å selge klubbeffekter eller kampbilletter. Målet til den britiske regjeringen er å stenge inntektskildene for Chelseas russiske eier.

Abramovitsj har hatt kontrollen over Chelsea siden 2003. Klubben har vunnet 19 store trofeer under hans eierskap, deriblant to Champions League-titler og fem Premier League-triumfer.

– Vi har nå samtaler med Chelsea Football Club, og de vil fortsette. Vilkårene for en spesifikk lisens som gir tillatelse til at salget kan fortsette, vil være en del av disse diskusjonene, opplyser en talsmann ved statsminister Boris Johnsons kontor.

Chelsea spiller borte mot Norwich torsdag kveld.

Premier League-klubben er gitt en spesiallisens til å fortsette sine aktiviteter. Det betyr at Chelsea framover kan spille kamper og betale lønn til ansatte, men tiltakene mot Abramovitsj går merkbart utover klubbdriften.

Så sent som i forrige uke varslet Abramovitsj at han vil selge Chelsea, men torsdagens sanksjoner ble oppfattet som at salgsprosessen nå må settes på vent. Slik er det nødvendigvis ikke.

(©NTB)

Flere nyheter: