Menu
I november var det 1,7 millioner overnattinger ved norske hoteller. Det er en dobling sammenlignet med samme måned i fjor, viser nye SSB-tall. Bildet er av Hotell Alexandra i Loen innerst i Nordfjord. Foto: Erik Johansen / NTB

Hotellene var tilbake til normalen i november

I november var det 1,7 millioner overnattinger ved norske hoteller. Det er en dobling sammenlignet med samme måned i fjor og på samme nivå som før pandemien.

Av NTB | 05.01.2022 08:39:23

Fritid: Det er nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) som viser at antall overnattinger hos kommersielle aktører, passerte 2 millioner i november. Det er 1,1 millioner flere enn i november 2020.

Tallene viser at både norske og utenlandske overnattinger mer enn doblet seg.

Hoteller og lignende overnattingsbedrifter sto for 1,7 millioner av overnattingene. Det er mer enn dobbelt så mange som samme måned i fjor, da mye av samfunnet var stengt ned.

Dessverre er det lite trolig at trenden vil fortsette etter at myndighetene i desember innførte omfattende tiltak for å hindre spredning av koronaviruset.

– November var en måned med få restriksjoner i forbindelse med koronapandemien, og det var stor aktivitet for mange virksomheter, sier seniorrådgiver Jarle Kvile i SSB.

Han sier de regner med å se effektene av de nye tiltakene når desembertallene kommer.

(©NTB)

Flere nyheter: