reklame
Menu
Radisson Blu-hotellet i Tromsø er et av stedene det er varslet plassfratredelse dersom partene i meklingen ikke kommer til enighet. Foto: Terje Pedersen / NTB

Hotellansatte mekler på overtid

Meklingen fortsetter lørdag morgen seks timer på overtid mellom Fellesforbundet, Parat og NHO Reiseliv. 800 hotellansatte kan gå ut i streik.

Av NTB | 24.10.2020 06:38:01

Økonomi og næringsliv: – Partene er enige om å fortsette meklingen på overtid, opplyser Fellesforbundet klokken 6.10 lørdag.

De ansatte skal møte på jobb som vanlig inntil det blir gitt andre beskjeder, er meldingen. Over 800 hotellansatte i Stavanger, Bergen, Kristiansand, Stavanger og Oslo kan bli tatt ut i streik fra lørdag om meklingen ikke fører fram.

Fellesforbundet har over 7.500 medlemmer innen hoteller, restauranter, kantiner og cateringselskaper. En sentral sak i forhandlingene er den utstrakte bruken av tilkallingsvikarer og ekstrahjelp i bransjen.

– Vi har valgt å gjøre et begrenset uttak, siden det er en vanskelig situasjon i bransjen. Dersom vi ikke kommer til løsning og det blir konflikt, vil selvfølgelig uttaket bli trappet opp betydelig, sa forhandlingsleder Clas Delp i Fellesforbundet til FriFagbevegelse fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: