Menu

Hotell i Norheimsund stenges etter bussutbruddet

Hotell i Norheimsund stenges etter bussutbruddet.

Av NTB | 24.09.2020 16:07:57

Medisin og helse: Reisefølget med pensjonister som var på busstur, bodde på hotellet fra 20. til 21. september. Hotellet ble varslet om utbruddet 22. september og startet da smittesporingstiltak.

– Ni medarbeidere som jobbet i den aktuelle tidsperioden, er satt i karantene og har testet seg. Tre av disse prøvesvarene er kommet tilbake positive, sier hotelldirektør Arnstein Birkeland i en pressemelding.

– Alle rom, fellesarealer og resten av eiendommen er vasket grundig. For å være på den sikre siden har vi valgt å stenge hotellet fram til 1. oktober, legger han til.

Nå innføres det andre smittebegrensningstiltak i Kvam kommune, melder NRK.

Torsdag ettermiddag opplyser Etne kommune at 25 personer er satt i karantene som følge av at reisefølget fra bussen var innom på en kafé på Åkrafjordtunet tidligere denne uken, skriver NRK.

Blant reisefølget på 40, er 33 passasjerer bekreftet smittet. Bussen la 15. september ut på den seks dager lange turen fra Jæren.

Pensjonistene var innom seks overnattingssteder på reisen som tok dem gjennom Østlandet, Dovre og Vestlandet.

Ifølge hotellet var det få andre gjester i den aktuelle perioden. Disse og gjester som har bodd der siden, er varslet om utbruddet.

Blant annet stenger den videregående skolen i en uke, og alle ansatte bes om å ha hjemmekontor. Også en klasse på Norheimsund skole og en avdeling i Norheimsund barnehage holder stengt til og med mandag.

(©NTB)

Flere nyheter: