reklame for Sheiken Bowling
Menu
Det er et gråere og mer regntungt vær i vente for Østlandet den neste uken enn det som har vært normalen så langt i vår. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Høstvær i vente på Østlandet

Etter flere uker med tørt og varmt vær på Østlandet, er det nå et gråere, høstaktig vær som kan ventes i uka som kommer.

Av NTB | 22.05.2022 18:01:02

Vær: – Det blir litt høstaktig. Det blir ikke nødvendigvis så kaldt, annet enn når det står på med regn og vind, sier statsmeteorolog Siri Wiberg i Meteorologisk institutt til Romerikes Blad.

Mandag er det skyet vær i vente, mens det på tirsdag ventes mer regn.

– Nedbøren kommer en gang i løpet av ettermiddagen og vil vare til ut på kvelden. Det vil også bli merkbar vind, og det er særlig på kvelden befolkningen vil merke det, sier hun.

Ifølge meteorologen vil det komme et sted mellom 5 og 15 millimeter med nedbør.

Regnet vil fortsette onsdag, før det inn mot helgen ventes å snu igjen, og sola vil gjøre et lite comeback med temperaturer rundt 18 grader.

Det har vært usedavnlig tørt på Østlandet og Sørlandet den siste tiden med lange perioder med skogbrannfare. I Oslo har mangelen på nedbør bidratt til vannkrise, og innbyggerne har fått SMS fra kommunen om å spare på vannet.

(©NTB)

Flere nyheter: