Menu
I neste uke tar store deler av landet høstferie. I vest ligger det an til vind og regn. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB

Høstferien vil by på både sol, regn og kuling

Store deler av landet tar høstferie i neste uke. Mens Nord-Norge trolig kan forvente oppholdsvær, må Vestlandet forberede seg på kuling.

Av NTB | 28.09.2022 13:00:57

Vær: Torsdag kan de fleste i landet se fram til både sol og gode temperaturer.

– Da blir det en fin dag i hele Fastlands-Norge. Det kan bli temperaturer på 16 grader i hele Sør-Norge, og så ser det ut som det blir 9 til 14 grader i Nord-Norge. Ellers blir det mye sol og fint høstvær, sier vakthavende meteorolog Unni Nilssen ved Meteorologisk institutt til NTB.

Men fra fredag blir det litt mer variert, og særlig Vestlandet kan vente røft vær langs kysten.

– Da blir det vindøkning og regn på Vestlandet. Det er sagt kuling, og vinden er sterkest fra fredag kveld, sier hun.

– Det blir oppholdsvær og ganske fint høstvær, med en del sol. Men gjennom helgen blir det gradvis kaldere, særlig i Troms og Finnmark. Natt til fredag er det ventet nattefrost, sier Nilssen.

Hun anslår temperaturer i Tromsø for eksempel kommer til å ligge tre og sju grader på dagen gjennom helga, og null til fire grader på nettene.

Den påfølgende uka ligger det an til lignende vær.

– Det ser ut til å bli fralandsvind og opphold i hvert fall til 6. oktober, sier hun, men understreker at de langsiktige prognosene har en viss usikkerhet.

Fredag kan man altså vente kuling. Kulingen vil minke natt til lørdag, og blir kortvarig. Men senere i uka kan det bli kuling igjen.

– Det kan bli mer vind neste uke, i forbindelse med nedbør onsdag, torsdag og fredag neste uke. Og i perioder kan det bli i hvert fall kuling, sier hun.

Mandag og tirsdag blir det trolig mindre både vind og regn.

– I det meste av Sør-Norge blir det nedbør i løpet av helga, men det passerer før eller senere. Men det ser ikke ut som det blir de største mengdene, i og med at fronten passerer relativt kjapt, sier hun.

Videre blir været vekslende der også, uten noen ekstreme hendelser.

Nilssen forteller at Nord-Norge kan vente pent vær, men litt lave temperaturer.

På Vestlandet blir været gjennom neste uke variert, hvis prognosene slår til.

For Sør-Norge sin del vil det også bli periodevis regn de neste dagene.

(©NTB)

Flere nyheter: