Menu
Med tykk tåke og mye vind i Holmenkollen søndag ble det klart at hopprennene ble avlyst. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Hopprennene i Holmenkollen avlyst etter forgjeves kamp mot vann og vind

Søndagens planlagte hopprenn i Holmenkollen lot seg ikke arrangere som følge av regn, tåke og sterk vind. Det blir nytt herrerenn på Lillehammer mandag.

Av NTB | 08.03.2020 18:46:28

Sport: Etter planen skulle mennene ha startet sitt renn 14.30, mens Maren Lundby og verdens beste kvinnehoppere skulle innta bakken 17.15. Det viste seg helt umulig.

Etter først å ha blitt utsatt i flere omganger ble hopprennet for menn avlyst. Deretter kom avgjørelsen om at også kvinnenes renn ble offer for forholdene.

– Det er kjedelig, men vi var forberedt på det også. Nå hører vi at det kanskje kan bli et renn på Lillehammer i morgen allerede. Der er vi godt kjent, så vi håper det blir renn der, sa Maren Lundby til NRK.

Den planlagte kvalifiseringen for kvinner utgår til fordel for to rennomganger i Lysgårdsbakken mandag, mens det for menn hoppes renn med utgangspunkt i kvalifiseringsomgangen fra Holmenkollen.

Tirsdag blir det så både kvalifisering og to rennomganger på Lillehammer for menn, mens det for kvinner hoppes renn etter oppsatt plan der samtlige deltar.

I tillegg fikk arrangørene også andre utfordringer å hanskes med. Regnværet førte til at vann samlet seg i bunnen av unnarennet, hvilket ville skapt utfordringer for hopperne i utkjøringen etter nedslaget.

Arrangørene jobbet på spreng for å drenere vann ut av området og lyktes delvis med det. Til syvende og sist var det likevel ikke nok til å redde rennet.

Tidligere på dagen ble også prøveomgangene avlyst, og det ble også først bestemt at mennene bare skulle hoppe én omgang. Rennstarten ble da først flyttet til 16.30, senere 16.45 og deretter klokken 17.

Maren Lundby innledet på sin side Raw Air med et kjempehopp i kvinnenes kvalifisering og leder turneringen klart etter ett hopp. Hoppdronningen fra Bøverbru er regjerende mester.

Raw Air fortsetter på Lillehammer de to neste dagene og fortsetter deretter i Trondheim onsdag og torsdag. Kommende helg er det avslutning for menn i skiflygingsbakken i Vikersund.

Søndag kveld ble det klart at både rennet for menn og kvinner blir erstattet av en ekstra konkurranse på Lillehammer. Der skulle det mandag vært arrangert kvalifisering foran tirsdagens ordinære renn.

Den berømte Kollen-tåka lå tykk som grøt over anlegget søndag. I tillegg blåste det kraftig. Det var håp om at vinden skulle løye utover dagen, men det gjorde den bare delvis.

Til slutt ble altså ikke Daniel-André Tande eller noen av de andre hopprofilene sendt utfor i det hele tatt. Det betyr at det ikke ble anledning til å følge opp den fantastiske lørdagen i Kollen, der herrene vant lagkonkurransen i suveren stil.

(©NTB)

Flere nyheter: