Menu
Marius Lindvik i aksjon i søndagens OL-renn i normalbakken. Foto: Torstein Bøe / NTB

Hoppgutta skuffet i OL-åpningen: Lindvik nummer sju – disk for Granerud

Marius Lindvik klatret fra 17.- til 7.-plass i OLs normalbakkerenn. Gullet tok Ryoyu Kobayashi på en dag det ikke helt klaffet for de norske hopperne.

Av NTB | 06.02.2022 14:35:55

Sport: Oppsvinget til Lindvik i finaleomgangen lover bra for fortsettelsen i Beijing-lekene. I første hopp ble han felt av tunge forhold. 96,5 og 102,5 meter ble fasiten.

Det tok Lindvik 14,3 poeng bak Kobayashi. Japaneren vant med svev på 104,5 og 99,5 meter. Manuel Fettner fra Østerrike tok uventet sølvet, mens polske Dawid Kubacki knep den siste OL-medaljen.

– Det ble litt for dårlig i første omgang. Jeg var kanskje litt for ivrig og hoppet for mye framover. Det gjorde at jeg mistet høyde over kulen, sa Lindvik.

– Det er kjipt, men andre omgang var bra. Jeg må ta med meg at jeg hoppet opp ti plasser, la han til.

Robert Johansson lå best an av de norske som nummer 16 etter første omgang. I finalen kom bronsevinneren fra 2018-OL sent på kanten og hadde i tillegg tøffe forhold. Hopp på 97 og 96 meter ga ham en 20.-plass.

– Det er selvfølgelig kjedelig. Han ble disket for hoppdressen, men vi har ikke helt fått tak i hva det var. Pausen ble veldig stressende for Halvor, og glipper skjer i slike situasjoner. Han fikk mye kortere tid enn han pleier å ha, sa landslagssjef Clas Brede Bråthen til Discovery og la til:

– I dag fikk han ikke til de skihoppene han kan på sitt beste.

En slik følelse hadde Bråthen også for resten av det norske laget.

– Det var et renn der det skiftet en del. Marginene var ikke på vår side, men prestasjonene var heller ikke der de pleier å være. I alle fall ikke over to hopp.

Norge har to OL-gull i normalbakken. De ble vunnet av Espen Bredesen (Lillehammer, 1994) og Lars Bystøl (Torino, 2006). For fire år siden tok Forfang sølv og Johansson bronse.

Kobayashis triumf ga Japans første OL-gull i normalbakken siden 1972. Den gang vant Yukio Kasaya på hjemmebane i Sapporo.

OL-debuten ble ikke slik Halvor Egner Granerud så den for seg. Han innledet med et svev på 97,5 meter og 22.-plass. Deretter ble han disket etter samme lengde i finalen. Offisielt endte han som nummer 30, men ville tatt 18.-plassen om alle poengene hadde blitt stående.

Daniel-André Tande og Johann Forfang er tatt ut til OL, men sitter fortsatt hjemme i Norge i påvente av å kunne reise til Kina. Duoen ble koronasmittet for noen uker siden. Håpet er å få dem fram i tide til storbakkerennet lørdag.

(©NTB)

Flere nyheter: