reklame for Sheiken Bowling
Menu
Johann André Forfang har fortsatt for høye koronaverdier. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Hopp: Tande og Forfang har fortsatt for høye koronaverdier – håper å kunne dra til OL mandag

Daniel-André Tande og Johann Forfang har ennå koronaverdier som er for høye for å kunne reise til OL, men trener Alexander Stöckl håper de kan reise mandag.

Av NTB | 27.01.2022 09:21:28

Sport: Forfang og Tande ble bekreftet koronasmittet i forrige uke og kjemper nå mot klokka for å rekke å bli klare til Beijing-OL.

Ingen av dem reiser til helgens verdenscuprenn i Willingen i Tyskland.

Norges Skiforbund skriver i en pressemelding at de to hopperne blir hjemme for å «være under Olympiatoppens testregime».

– Forfang og Tande er i prosessen om å teste seg ut av covid-19. Verdiene som trengs for å komme seg til OL, er ikke helt oppnådd, men det er stor sannsynlighet for at de kommer seg til Kina i tide. Derfor velger de å kjøre testregime her i Norge i regi av Olympiatoppen, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

– Vi får nye svar i dag og i morgen, og det er fortsatt mulig å dra mandag. Hvis ikke, må vi finne en annen løsning. Det finnes flere alternativer, sier Stöckl til NTB.

Første hoppkonkurranse for menn er søndag 6. februar.

– Så vi har litt tid på oss, sier landslagstreneren.

Marius Lindvik er ute av karantene og reiser som planlagt til Willingen.

– Fredrik er i samme situasjon, men ønsker selvfølgelig å delta i Willingen. Her venter vi på den siste testen, som ble tatt onsdag kveld. Vi håper verdiene er gode nok, slik at vi kan søke deltakelse hos FIS sitt Covid-legeteam, sier Stöckl.

Disse er tatt ut til helgens verdenscuprenn i Willingen:

Halvor Egner Granerud (Asker)

Marius Lindvik (Rælingen)

Robert Johansson (Søre Ål)

Robin Pedersen (Stålkameratene)

Willumstad er også tatt ut, betinget av negativ koronatest.

Tande og Forfang skulle etter planen være med resten av hopplandslaget på et charterfly fra Gardermoen til Beijing kommende mandag. Stöckl sier at det fortsatt er mulig å rekke den avgangen.

Fredrik Villumstad, som ikke er tatt ut til OL, har også hatt korona den siste tiden.

(©NTB)

Flere nyheter: