reklame for Sheiken Bowling
Menu
Marius Lindvik ga Norge et kjempegodt utgangspunkt i lagkonkurransen i Planica. Foto: Darko Bandic / AP / NTB

Hopp: Sterk 2.-plass for Norge i lagkonkurransen – Slovenia vant igjen

Norge yppet seg mot suverene Slovenia i lagkonkurransen i skiflygingsbakken i Planica, men måtte ta til takke med å bli toer. Det var en solid norsk opptur.

Av NTB | 26.03.2022 11:34:37

Sport: Slovenia var nok en gang storfavoritt etter å ha sikret de fire øverste plassene i fredagens individuelle renn på hjemmebane.

Hjemmefavoritten ble til slutt for sterke for Norge og vant med 24,2 poengs margin. Det norske laget kan likevel glede seg over en knallgod lagkonkurranse med 32,7 poeng ned til treer Østerrike.

Det var den første 2.-plassen for Norge denne sesongen. Tidligere i vinter ble de norske nummer tre i Bischofshofen og i skiflygings-VM i Vikersund.

Marius Lindvik og Halvor Egner Granerud skal ha en stor del av æren for lørdagens pallplass. Lindvik hoppet 240 og 241,5 meter, mens Granerud sto for første omgangs lengste hopp på 244 meter. Han avsluttet lagkonkurransen for Norge med et svev på 242 meter.

20 år gamle Bendik Heggli Jakobsen debuterte for Norge i lagkonkurransen og gjorde et solid førsteinntrykk. Han hoppet 214 meter i første omgang og 208 meter i finalen.

Johann Forfang noterte 226 og 231,5 meter.

Søndag avsluttes hoppsesongen med et siste skiflygingsrenn i Planica.

(©NTB)

Flere nyheter: