Menu
Robert Johansson ble beste norske i fredagens kvalifisering i Val di Fiemme. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix.

Hopp: Samtlige nordmenn kvalifiserte seg i Val di Fiemme

Robert Johansson var best av de norske i fredagens kvalifisering i normalbakken i Val di Fiemme, men samtlige seks nordmenn tok seg videre.

Av NTB | 10.01.2020 19:09:39

Sport: Johansson landet på 99 meter i normalbakken i hoppanlegget i Predazzo, men 29-åringen kom ikke høyere opp en 14.-plass på resultatlista etter kvalifiseringen.

Best var polske Dawid Kubacki som landet på 102,5 meter, mens den tyske duoen Karl Geiger og Stephan Leyhe landet en halv meter bak og ble nummer to og tre.

Marius Lindvik, som imponerte med annenplass i den tysk-østerrikske hoppuka, landet på 96,5 meter og la seg på 25.-plass på resultatlista. Det var ikke 21-åringen helt fornøyd med.

– Jeg får ikke helt kontakt med skiene ut hoppet og da taper jeg veldig mye luft i den første flyfasen. Og da er det kjørt i en sånn bakke som dette, sa Lindvik til NRK.

Andreas Granerud Buskum landet på 98 meter og endte som nummer 19, mens Daniel-André Tande (95,5 meter) ble nummer 23. Anders Håre endte på 28.-plass med 94 meter, mens Johann André Forfang ble nummer 31 etter et hopp på 94,5 meter.

Det er individuelle renn lørdag og søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: