Menu
Halvor Egner Granerud kunne ikke gjøre noe med de slovenske hopperne, og måtte ta til takke med en 4.-plsas i lagkonkurransen. Foto: Jussi Nukari / NTB

Hopp: Østerisk seier da Norge tok 4.-plassen i lagkonkurransen

De norske hopperne skuffet i laghoppingen da Østerrike vant i Lahti lørdag.

Av NTB | 26.02.2022 18:33:31

Sport: Østerrike vant til slutt foran Slovenia, mens Tyskland tok 3.-plassen. De norske hopperne leverte noe ujevnt innsats og tok 4.-plassen, 28,3 poeng bak Tyskland, og 58,2 poeng bak vinnerne fra Østerrike.

Marius Lindvik, Robert Johansson, Daniel Andre Tande og Halvor Egner Granerud representerte Norge i laghoppkonkurransen.

Lindvik var første norske hopper og leverte en godt hopp på 127,5 meter. Johansson fulgte opp med 120 meter, før Tande landet på 116 meter. Granerud var den siste hopperen, og han strakte seg til 120 meter.

Dette ga de norske hopperne et greit utgangspunkt før den siste omgangen med en 3.-plass, 20.9 poeng bak ledende Slovenia.

En skuffende andre omgang gjorde at de norske hopperne falt på resultatlistene.

Lindvik leverte nok et godt hopp i den andre omgangen med 128 meter. Johansson hoppet bedre i den andre omgangen, og landet på 126 meter. Tande strakte seg ned til 119, før Granerud slo til med samme lengden på 119 meter, som holdt til en 4.-plass.

Polen lå lenge med i kampen om de øverste plassene, men falt drastisk nedover resultatlistene da Pawel Wasek ble diskvalifisert på grunn av ureglementerte hoppsko.

(©NTB)