Menu
Eirin Maria Kvandal fortsatte den gode formen etter NM-gullet tidligere denne uka. Foto: Geir Olsen / NTB

Hopp: Norsk 2.-plass i kvinnenes lagkonkurranse

De norske hoppkvinnene ble nummer to i lagkonkurransen i slovenske Ljubno lørdag. De kunne gjøre lite med hjemmenasjonen, som endte 17,9 poeng foran Norge.

Av NTB | 23.01.2021 21:38:03

Sport: De fire som sørget for den sterke 2.-plassen var Eirin Maria Kvandal, Thea Bjørseth, Silje Opseth og Maren Lundby.

Lundby, som var siste hopper ut for Norge, strakte seg til 92 meter i sitt finalehopp. Likevel var det Slovenia som til slutt kunne juble for seieren på hjemmebane. De fikk 1064,8 poeng og vant på overlegent vis.

Kvandal, som overraskende vant NM-gull 19. januar, imponerte med sitt sistehopp på 95 meter, nest lengst av alle.

– Jeg var mye mer nervøs enn jeg pleier å være i individuelle renn, men det er også mer gøy å prestere som lag, og vi er alle veldig fornøyd, sa Kvandal til FIS.

Hun hadde tredje beste poengsum i sin gruppe i første omgang, men bare femte beste i finalen, da hun ble trukket kraftig på stilen.

Bjørseth var best i sin gruppe i 2. omgang, Opseth og Lundby i finaleomgangen.

Slovenske Ema Klinec la grunnlaget for sine lagvenninner med sitt førstehopp på 96 meter. Det var også lengst av samtlige hopp i konkurransen. Klinec var best i sin gruppe i begge omganger.

Østerrike ble nummer tre, 18 poeng bak Norge. Hele 13 nasjoner stilte lag. Det har aldri tidligere skjedd i en lagkonkurranse for kvinner.

(©NTB)

Flere nyheter: