Menu
Juniorverdensmester Thomas Aasen Markeng er klar for VM i Seefeld. Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva / NTB scanpix

Hopp: Markeng fikk siste VM-plass

Juniorverdensmester Thomas Aasen Markeng er en av fem norske mannlige hoppere til VM i Seefeld. Andreas Stjernen har også fått klarsignal.

Av NTB | 18.02.2019 12:17:48

Sport: Dermed består det norske laget av Johann André Forfang (Tromsø), Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Andreas Stjernen (Sprova) og Thomas Aasen Markeng (Lensbygda).

Anders Fannemel har slitt i hoppbakken denne sesongen og fant ikke VM-formen i tide.

– Akkurat de første sekundene måtte jeg tenke to turer om det faktisk var mitt navn som ble sagt. Jeg hadde ingen forventninger om å få komme til Seefeld-VM. Det fikk i så fall være en bonus, sa Markeng etter at VM-uttaket ble kjent.

– Dette var en stor beskjed å få, så jeg må først få lov til å kose meg og nyte det hele, sier juniorverdensmesteren.

Lørdag tok han sine første verdenscuppoeng i Willingen.

Veteranen Andreas Stjernen har slitt med vond hofte etter et stygt fall i Lahti. Han var lenge usikker på VM-tur, men god hopping i helgen gjør trønderen trygg foran verdensmesterskapet.

– Det går bedre og bedre. Jeg har begynt å hoppe igjen, mens kroppen er ganske fin. Jeg gleder meg veldig til VM. Selvsagt er jeg lettet, for det begynte å bli knapp tid. Kroppen er klar og hoppinga er bedre enn på flere uker. Jeg har hatt en meget god treningshelg, sa Stjernen.

– Vi har hatt en utfordrende sesong enn så lenge, men jeg opplever at utøverne har utviklet seg i det siste. Det som mangler er fortsatt stabil hopping. I enkelte runder ser vi at vi er konkurransedyktige, men det er ikke nok, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

– Selv om vi savner Daniel (Tande), som dessverre er ute med skade, stiller vi med et sterkt VM-lag. Det åpnet seg også en mulighet for unge Thomas Aasen Markeng, som er tatt ut til å erfare et stort mesterskap for første gang. Det blir et spennende VM, og vi har ikke gitt opp våre målsettinger om å kjempe om medaljer.

(©NTB)

Flere nyheter: