Menu
Marius Lindvik under verdenscuprennet i Titisee-Neustadt forrige helg. Foto: Philipp von Ditfurth/dpa via AP/NTB

Lindvik vant i Zakopane etter supersvev

Marius Lindvik tok sin tredje verdenscupseier da han vant i Zakopane. Robert Johansson tok tredjeplassen, mens verdenscupleder Halvor Egner Granerud skuffet.

Av NTB | 17.01.2021 17:53:08

Sport: Lindvik klinket til med et supersvev da han satte utfor som nest sistemann i finaleomgangen og landet på 145,5 meter. På lengde utklasset han konkurrentene. Stilpoeng på 16,5 og 17 gjorde at det ble spennende likevel.

Rivalen Anse Lanizek endte 2,3 poeng bak etter å ha landet på 143,5 meter. Johansen lå på tredjeplass etter førsteomgangen, og sikret tredjeplassen med et svev på 141 meter i finalen.

Daniel André Tande leverte to gode hopp på 132 og 134 meter og endte på 10.-plass.

Samtlige fire norske finaledeltakere lå inne i topp ti etter en svært jevn første omgang. Uvant nok lå verdenscupleder Halvor Egner Granerud dårligst an av de norske som tok seg videre, på en tiendeplass.

I finaleomgangen ble det et skuffende svev på 128,5 meter. Til slutt endte Granerud på 23.-plass, hans dårligste konkurranse denne sesongen. Rivalen Markus Eisenbichler ble nummer 8 og knappet innpå i sammendraget.

Granerud har vunnet seks renn denne sesongen, men har slitt voldsomt i de siste rennene, tilsynelatende på grunn av problemer med sporet som gir ham lav fart ut i svevet. Søndag tapte han poeng som kan bli verdifulle i kampen om å bli Norges første verdenscupvinner sammenlagt siden Anders Bardal i 2012.

Håpet for Granerud får være at sporene i bakkene som venter er annerledes enn i de polske og tyske bakkene han har slitt i.

Johann André Forfang (122,5 meter) Thomas Aasen Markeng (123) klarte ikke å ta seg til finaleomgangen.

(©NTB)

Flere nyheter: