Menu
Marius Lindvik går for gull i skiflygings-VM i Vikersund. Her er han i aksjon i lørdagens prøveomgang. Foto: Geir Olsen / NTB

Hopp: Lindvik økte ledelsen i skiflygings-VM

Marius Lindvik hoppet best i den første av lørdagens omganger i skiflygings-VM i Vikersund. Ledelsen ned til Stefan Kraft har økt.

Av NTB | 12.03.2022 17:25:07

Sport: Den olympiske storbakkemesteren gikk fryktløst til verks i Vikersund fredag, der han tok ledelsen i kampen om VM-gullet med to gode hopp på 232,5 og 226,5 meter.

Det gjorde at han hadde en ledelse på 6,5 poeng ned til den østerrikske favoritten Stefan Kraft før skiflygings-VM skulle avsluttes med to omganger lørdag.

Etter tredje omgang leder Lindvik nå med 10,2 poeng ned til Kraft i kampen om VM-gullet. Nordmannen hoppet 230 meter og var best av alle i den tredje omgangen.

Kraft hoppet et stilrent hopp på 227 meter, men det var likevel ikke nok til å ta innpå Lindvik.

Daniel André Tande forbedret seg fra fredagens to forsøk og hoppet 207,5 meter. Han er langt bak i sammendraget. Johann André Forfang hoppet 208,5 meter og ligger på 10.-plass sammenlagt før finaleomgangen.

Robert Johansson lå på 6.-plass etter fredagens to omganger, men måtte melde pass til lørdagens renn grunnet ryggproblemer. Han håper å være klar til søndagens lagkonkurranse.

(©NTB)

Flere nyheter: