Menu
Johann Andre Forfang testet positivt på korona. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Hopp: Johann André Forfang avga positiv virustest

OL-klare Johann André Forfang har testet positivt på koronaviruset. Hoppleiren venter på endelig bekreftelse i form av en PCR-test.

Av NTB | 20.01.2022 14:21:50

Sport: Landslagssjef Alexander Stöckl bekrefter overfor Nettavisen at Forfang har avgitt en positiv hjemmetest. Tromsøværingen ble så sent som tirsdag norsk mester i storbakken i Holmenkollen.

I det rennet deltok ikke lagkameratene Daniel-André Tande eller Fredrik Villumstad etter å ha testet positivt på koronaviruset etter hjemkomst fra verdenscuprennene i polske Zakopane sist helg.

Marius Lindvik valgte også å stå over etter å ha blitt definert som nærkontakt. Han hadde overnattet hos Tande.

Testregimet rundt hopperne har vært forsterket de siste dagene som følge av smittesituasjonen. I tillegg er det besluttet at formsterke Lindvik heller ikke reiser til kommende helgs verdenscuprenn i Titisee-Neustadt.

Spørsmålet er nå om turen også ryker for Forfang.

– Sånn smitterisikoen er nå for tiden, prøver folk å isolere seg mest mulig fra arenaer hvor det er litt mer ukontrollert – som treningssentre og kjøpesentre, sa landslagssjef Stöckl i en uttalelse i forbindelse med at uttaket til Tyskland-rennene ble kjent.

Tidligere denne uken uttrykte han bekymring for at det kunne komme flere smittetilfeller i troppen som følge av at Tande og Villumstad hadde testet positivt.

– Ja, det kan jo skje, sa landslagssjefen til NTB tirsdag.

Natt til torsdag opplyste nemlig arrangørene i Beijing at testkravene for utøvere som nylig har vært virussmittet var endret, ifølge Nettavisen. Tidligere måtte den første av fire negative tester avgis senest åtte dager før ankomst til Kina. Nå er altså antall dager endret til fem.

Hopperne reiser til OL med charterfly til Beijing 31. januar. Første olympiske konkurranse for herrene skjer i normalbakken 6. februar med kvalifisering dagen før.

Marius Lindvik har samtidig utelukkende avgitt negative virustester etter hjemkomst fra Polen. I hoppleiren tar man likevel ingen sjanser.

Spørsmålet nå er hvilke konsekvenser de positive virustestene får for OL-deltakelsen til Tande og Forfang. De må avgi fire negative virustester før avreise til Kina, den første av dem fem dager før innreise til OL-landet.

(©NTB)