reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Det ble en skuffende dag i lagkonkurransen i hopp for Halvor Egner Granerud og resten av det norske laget. Foto: Czarek Sokolowski, AP / NTB

Hopp: Granerud lyspunkt da Norge skuffet i lagkonkurransen

De norske hoppgutta endte på 4.-plass i lørdagens lagkonkurranse under verdenscupåpningen i Wisla, men Halvor Egner Granerud var best individuelt.

Av NTB | 21.11.2020 19:07:58

Sport: Granerud leverte to sterke hopp, det beste på 132 meter. Norge fikk i alt 1024 poeng og endte på 4.-plass, 58,3 poeng bak vinneren Østerrike.

– Jeg er fornøyd med egen prestasjon. Det var veldig digg å få ut tre veldig gode hopp, og spesielt sistehoppet var ordentlig gøy. Jeg visste at jeg hadde slike hopp inne, og det er godt å få ut slike i en konkurranse, sa Granerud.

Han var nest best i sin gruppe i første omgang (123 meter) og best i den siste omgangen (132). Han ble beste individuelle poengplukker med 282,2.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen er også fornøyd med elevens enkeltprestasjoner.

– Pallen glapp i dag. Med fjerdeplass er vi ikke fornøyd. Men vi har en hopper som hoppet på det nivået han er god for, og det holdt til den beste individuelle poengsummen i rennet. Granerud gjør sin aller beste konkurranse så langt i karrieren, og det gleder vi oss over, sier Bråthen.

Tyskland ledet etter første omgang, men sviktet da det gjaldt og endte 8,7 poeng bak Østerrike. Polen endte på tredjeplass.

Etter første omgang lå Norge på 4.-plass med 493.2 poeng, bak Tyskland, Østerrike og Polen. Robert Johanssons svev på 123,5 meter ble omgangens lengste blant nordmennene.

Johansson var første nordmann som hoppet. Han hoppet 123,5 meter i første omgang og 129 i den andre. Ellers besto det norske laget av Daniel André Tande (119,5-120,5) og Marius Lindvik (123-122).

(©NTB)

Flere nyheter: