Menu
Halvor Egner Granerud svever inn til seier i Lahti. Foto: Antti Yrjönen / Lehtikuva / NTB

Hopp: Granerud delte seieren med Ryoyu Kobayashi i finske Lahti søndag

Halvor Egner Granerud er tilbake på vinnersporet og tok sin 13. verdenscupseier i karrieren da han vant i finske Lahti. Seieren måtte han dele Ryoyu Kobayashi.

Av NTB | 27.02.2022 18:03:26

Sport: Granerud ledet hopprennet i storbakken i Lahti i Finland etter første omgang med et hopp på 127 meter. Tyske Karl Geiger lå på skuddhold på andreplass, kun 1,2 poeng bak Granerud, men klarte ikke å ta inn forspranget til nordmannen, og falt til en 5.-plass på resultatlistene etter et svakt hopp.

Ryoyu Kobayashi lå på 5.-plass etter første omgang, men klinte til med dagens lengste hopp på 130,5 meter i den andre omgangen og hoppet seg opp til delt seier med Granerud. Østerrikske Stefan Kraft tok 3.-plassen. Med seieren overtok japaneren også ledelsen i verdenscupen foran Geiger. Det skiller 43 poeng mellom de to.

Det var en godt fornøyd Granerud etter at han delte seieren med Kobayashi.

– Det føles veldig rart. Føler jeg har ventet på det en god stund. Jeg har seks andreplasser siden sist jeg vant, så det var deilig, sa Granerud til TV 3.

Han sa at han har slitt med å få alt til å stemme under hoppingen, og at han har enda mer å gå på.

– Jeg har hoppet bra på trening i Lillehammer, men har slitt med å få det til å stemme. Det var ikke perfekt i dag heller men det holdt, og det lover godt før VM i skiflygning i Vikersund 10. mars, sa Granerud.

– Nok et solid gjennomført renn av Halvor. Han er i god rute fram mot VM i Vikersund om snaue to uker. Johann får også en fin opptur med sin 12.-plass. Marius blir nummer 13 og det er hans beste plassering i Lahti, sa Bråthen.

Johann André Forfang hoppet 122,5 meter i sitt første hopp, og landet på 124 meter i den andre omgangen. Det ga han en 12.-plass i Lahti, kun 1,5 poeng foran lagkamerat Lindvik på 13.-plass.

Marius Lindvik lå som nummer 19 etter den første omgangen etter et hopp på 119,5 meter, og la på fem meter i den andre omgangen. Lindvik strakte seg ned til 124,5 meter, og var tydelig fornøyd med hoppet sitt.

Robert Johansson hoppet 115 meter, Robin Pedersen la på en halvmeter og strakte seg til 115,5 og Anders Haare landet på 107.5 meter i den første omgangen. Det ga en 31., 32. og 46. plass, og de klarte ikke å kvalifisere seg til 2. omgang.

Neste verdenscuprenn for hopperne i Lillehammer. Det går av stabelen 2 mars. Der går første del av Raw Air som avsluttes i Holmenkollen neste helg. Fra 10.-13. mars er det skiflygings-VM i Vikersund.

Landslagssjef Clas Brede Bråthen var også fornøyd med Graneruds progresjon foran Raw Air og skiflygings-VM på hjemmebane.

De andre norske hopperne leverte under pari i dagens konkurranse i Lahti.

(©NTB)