reklame for Sheiken Bowling
Menu
Halvor Egner Granerud hoppet til femteplass i verdenscuprennet i Engelberg lørdag. Foto: Philipp Schmidli / Keystone via AP / NTB

Hopp: Granerud beste nordmann på skuffende norsk dag

Halvor Egner Granerud og de andre norske skuffet i verdenscuprennet i hopp i Engelberg. Slovenske Anze Lanisek vant foran to polske hoppere.

Av NTB | 18.12.2022 10:29:16

Sport: Granerud vant fredagens kvalifisering og øynet håp om en ny seier. Det ble med håpet, da den norske hopperen havnet på en femteplass etter to omganger. 26-åringen var likevel beste norske etter en skuffende laginnsats.

Granerud selv var alt annet enn fornøyd etter førstehoppet på 134,5 meter.

– Kanskje jeg får finne meg noe annet å gjøre enn hopprenn, for det takler jeg ikke om dagen, sa en tydelig skuffet Granerud til Viasat mellom omgangene.

Granerud slo likevel tilbake i finalen med et hopp på 141 meter.

Det var slovenske Anze Lanisek og polske Dawid Kubacki som skulle gjøre opp om seieren. Bare 0,5 poeng skilte de to etter førsteomgangen, mens Piotr Zyla fulgte på tredjeplassen, 8,2 poeng bak.

I finalen ble det også tett, hvor Lanisek trakk det lengste strået. Han hoppet 142 meter og fikk 20 i stil av to av dommerne. Kubacki fulgte opp med et hopp på 140 meter, men det holdt ikke. Han endte 3,3 poeng bak.

Sloveneren tok dermed sin tredje verdenscupseier for sesongen. Piotr Zyla ble nummer tre.

Både Robert Johansson og Marius Lindvik fikk tunge forhold i førsteomgangen og hoppet henholdsvis 124 og 123,5 meter. Begge gjorde bedre finalehopp. Lindvik hoppet 134 meter og Johansson 137. Det holdt til en 13.-plass for Johansson og 15.-plass for Lindvik.

Johann André Forfang fikk det ikke helt til å stemme og endte på 28.-plass. Kristoffer Sundal endte på plassen bak ham.

Bendik Jakobsen Heggli, som har slitt på trening, skuffet igjen da han hoppet 124 meter i førsteomgangen. Det holdt ikke til videre deltakelse.

Daniel-André Tande deltok ikke i rennet. Han trener hjemme denne helgen.

Uavhengig av forhold var det likevel en svak norsk prestasjon, hvilket ikke er positivt inn mot den tysk-østerrikske hoppuka. Den begynner 28. desember.

Søndag blir det gjennomført et renn til i Engelberg, hvor nordmennene får sjansen til å revansjere seg.

De andre norske hopperne innfridde ikke i lørdagens renn.

Rennet bar preg av varierende forhold. Det ble brukt flere ulike avsatser, og vindkompensasjonen fikk stor innvirkning.

(©NTB)

Flere nyheter: