reklame for smiaa
Menu
Daniel André Tande i aksjon i Wisla forrige uke. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB

Hopp: Frustrert Tande kvalifiserte seg med et nødskrik – alle norske videre

Daniel-André Tande ville helst hjem etter sitt hopp, men tok seg akkurat videre til lørdagens verdenscuprenn i Ruka. De andre norske tok seg greit videre.

Av NTB | 27.11.2020 18:08:02

Sport: – Det er faktisk noe av det latterligste jeg har vært med på. Kjøre så lav fart med så mye bakvind ut av kulen, sa Tande til NRK etter sitt hopp.

Farten ble satt opp to avsatser etter Tande, som var svært frustrert etter hoppet.

– Jeg reiser hjem snart. Dårlig flaks med trekning av startnummer. Jeg føler jeg har hatt en jævlig positiv dag i bakken. Selvfølgelig, jeg tror ikke jeg hadde hoppet så jævlig mye lenger om jeg hadde hoppet på mitt beste. Det blir rett og slett for dumt, sa en selvkritisk Tande.

Polske Dawid Kubacki vant kvalifiseringen foran tyske Karl Geiger.

Halvor Granerud ble beste nordmann på 3.-plass og seiler opp som en av favorittene til å vinne lørdagens renn. Det synes han er på sin plass.

– Det er rettferdig. Jeg har ikke gjort noe for å melde meg av diskusjonen i dag, sa Granerud.

– Han er en av de fem-seks beste hopperne her. Han har alle muligheter til å ende helt i toppen i morgen. Jeg gleder meg veldig. Han har fått det til i denne bakken fra første hopp. Han har en god følelse og virker topp motivert. Det virker ikke som han føler på noe press, han synes det er kjempegøy, sa Bråthen.

Johann André Forfang (15.-plass), Sander Vossan Eriksen (24), Anders Håre (30), Marius Lindvik (38) og Robert Johansson (43) tok seg alle videre i et kvalifiseringsrenn som ble preget av tunge forhold.

64 utøvere fra 14 ulike nasjoner deltok i kvalifiseringen.

Det er også individuelt renn i Ruka søndag.

Tande åpnet forrige sesong med seier i begge de to første individuelle rennene. Fredag var det små marginer som gjorde at han havnet innenfor topp 50 da han ble nummer 48.

Hoppsjef Claes Brede Bråthen har troen på Granerud.

(©NTB)

Flere nyheter: