Menu
Det ser lyst ut for OL-reise 31. januar for Johann André Forfang og Daniel-André Tande, ifølge hoppernes landslagssjef Clas Brede Bråthen. Foto: Geir Olsen / NTB

Hopp-Bråthen: – God utvikling for Forfang og Tande

Hoppernes landslagssjef Clas Brede Bråthen sier at Johann André Forfang og Daniel-André Tande begge blir med på OL-flyet 31. januar om alt går etter planen.

Av NTB | 24.01.2022 10:51:09

sport: Sist uke testet både Tande og Forfang positivt for koronaviruset. Landslagssjef Bråthen sier at det er positiv utvikling for de to hopperne.

– Det ser ut som vi får til det vi trenger av dokumentasjon i forkant, sier Bråthen til NTB.

Landslagssjefen har forbehold om at det ikke kommer noe nytt om sykdomsutviklingen til de to, og at de vil være på gjennomsnitt av hvor lang tid det tar før viruset er ute av kroppen.

Forfang er ute av isolasjon mandag.

– Formen er fin. Jeg er fortsatt litt tett i nesa, sier Forfang til NTB.

Landslagstrener Alexander Stöckl sa sist uke til NTB at det jobbes med å se på alternative løsninger rundt reise til OL, og eventuelt hvem som kommer inn som erstattere dersom noen av de allerede uttatte ikke kan reise til Kina. På spørsmål om det er mulig å skyve avreisen for enkelte hoppere, svarte han:

– Vi er i dialog med Olympiatoppen angående dette, men det er krevende fordi det ikke går så mange fly.

Tande og Forfang må avgi fire negative virustester før avreise til Kina mandag, den første av dem senest fem dager før innreise til OL-landet. Det vil si onsdag.

(©NTB)