Menu
Frida Berger får sjansen i verdenscupen i helgen. Foto: Line Jahr / Hopplandslaget / NTB

Hopp: 17-åring får verdenscupsjanse i Hinzenbach

Frida Berger (17) slutter seg til det norske verdenscuplaget i helgens hopprenn i Østerrike.

Av NTB | 23.02.2022 08:15:47

Sport: Tenåringen er en av fire utøvere i landslagstrener Christian Meyers tropp. Hun reiser til Hinzenbach sammen med OL-trioen Silje Opseth, Anna Odine Strøm og Thea Minyan Bjørseth.

Internasjonalt har Berger erfaring fra kontinentalcupen og diverse FIS-renn. I desember fikk hun en sjanse i verdenscupen i Lillehammer, men da ble det stopp i kvalifiseringen. Nå får hun en ny mulighet til å notere tellende renn på øverste nivå.

– Det blir spennende å se hva Frida kan gjøre. Hun vinner renn hjemme i Norge og har vært topp ti på COC-nivå (kontinentalcup) med godt startfelt. Jeg er spent på hva det kan holde til i verdenscupsammenheng. Hun var med til VM i Oberstdorf som reserve, men det ble ingen hopp da. Nå får hun prøve seg litt i det ypperste selskap. Jeg håper hun får brukt hoppkanten godt, sier Meyer i en uttalelse.

Han er fornøyd med måten hopplandslaget har taklet en sesong uten Maren Lundby og Eirin Kvandal på.

– Stabiliteten mangler litt, men jeg er imponert over fighterviljen til kvinnene våre. De har fått seg noen på trynet, som i OL, men reiser seg og kjører på videre. Det er en avgjørende attitude i toppidretten, sier landslagstreneren.

Det er lagkonkurranse i Hinzenbach fredag, mens det er individuelle renn lørdag og søndag. Helgens konkurranser blir en generalprøve foran Raw Air i Lillehammer og Oslo.

(©NTB)

Flere nyheter: