Menu
Det dannet seg lange køer da den aller siste utgaven av den demokrativennlige avisen Apple Daily ble lagt ut for salg torsdag. Foto: Vincent Yu / AP / NTB

Hongkongkinesere i kø for siste utgave av Kina-kritisk avis

Den demokrativennlige avisen Apple Daily sier de er «offer for tyranni» i sin siste utgave, som ble revet bort fra aviskioskene i Hongkong torsdag.

Av NTB | 24.06.2021 08:24:28

Økonomi og næringsliv: Mange avisselgere ble utsolgt i løpet av minutter, og det dannet seg lange køer da Hongkongs innbyggere strømmet til for å kjøpe den aller siste utgaven av den demokrativennlige avisen Apple Daily i morgentimene.

Den populære avisen som jevnlig har utfordret det kinesiske regimet, ble tvunget til å stenge etter 26 år etter at Kina introduserte en ny sikkerhetslov og sperret kontoene deres.

Avisens plutselige nedleggelse blir sett på som nok et tap for frihetsbevegelsen i Hongkong, og det har forsterket uroen over hvorvidt det internasjonale finanssenteret kan forbli et knutepunkt for medier når Kina fortsetter å slå ned all kritikk.

Den siste forsiden viste avisens egne journalister som vinket farvel til folkemengden utenfor redaksjonslokalene.

I et avskjedsbrev til leserne skriver en av redaktørene, Chan Pui-man, at «pressefriheten ble et offer for tyranniet».

Han ble selv pågrepet av myndighetene i forrige uke, anklaget for «å ha samarbeidet med utenlandske krefter for å sette den nasjonale sikkerheten i fare».

(©NTB)

Flere nyheter: