reklame for smiaa
Menu
Hongkong-politikeren Ted Hui, her i 2019, sier han vil gå i eksil i Danmark. Foto: Kin Cheung / AP / NTB

Hongkong-toppolitiker vil gå i eksil i Danmark

Hongkong-politikeren Ted Hui sier han vil gå i eksil i Danmark, etter at flere andre demokratiforkjempere de siste dagene har blitt pågrepet eller fengslet.

Av NTB | 03.12.2020 15:38:51

Krig og konflikter: I en uttalelse på sin Facebook-side sier Hui at han også forlater Det demokratiske partiet.

– Det finnes ikke ord for å forklare smerten jeg føler, og det er vanskelig å holde tårene tilbake, skriver Hui, som for tiden er på besøk i Danmark.

Kunngjøringen kom noen timer etter at det ble kjent at den framtredende mediemogulen og Beijing-kritikeren Jimmy Lai, som anklages for svindel, blir holdt i varetekt uten mulighet for kausjon, og dagen etter tre aktivister ble idømt fengselsstraffer for å ha organisert og deltatt i en demonstrasjon.

– Siden jeg forlot Hongkong, har det kommet nyheter om at flere og flere av vennene mine og andre frihetsforkjempere har blitt kastet i fengsel, sier Hui.

Han ble selv i november pågrepet i Hongkong for å forårsaket forstyrrelser da byforsamlingen vedtok å kriminalisere krenkelser mot Kinas nasjonalsang. Han har hardnakket protestert mot Kinas stadig strammere grep om byen gjennom den nasjonale sikkerhetsloven, som trådte i kraft i juli.

Hui skriver at han ikke vil søke om politisk asyl i Danmark, og det er uklart om han vil få opphold i landet, og eventuelt på hvilket grunnlag.

(©NTB)

Flere nyheter: