reklame for smiaa
Menu
Fire parlamentarikere er utestengt fra parlamentet i Hongkong, anklaget for brudd på Kinas sikkerhetslov. Fra venstre: Dennis Kwow, Kenneth Leung, Kwow Ka-ki og Alvin Yeung. Foto: Vincent Yu / AP / NTB

Hongkong-politikere utestenges

Fire prodemokratiske folkevalgte stenges ute fra parlamentet i Hongkong, anklaget for brudd på Kinas sikkerhetslov.

Av NTB | 11.11.2020 07:53:05

Folkekongressens stående komité vedtok denne uka et lovforslag der det blant annet heter at de som støtter Hongkongs uavhengighet eller nekter å erkjenne Kinas suverenitet, bør diskvalifiseres.

Dette gjelder også dem som gjennom sine handlinger truer den nasjonale sikkerheten eller ber aktører utenfra om å blande seg inn i Hongkongs anliggende, ifølge Kinas statlige nyhetsbyrå Xinhua.

Som følge av dette har parlamentarikerne Alvin Yeung, Dennis Kwok, Kwok Ka-ki og Kenneth Leung blitt stengt ute.

Mandag truet 19 folkevalgte fra den demokratiske fløyen i parlamentet med å gå av om kinesiske myndigheter fulgte opp vedtaket med å stenge ute politikere.

– Den prodemokratiske fløyen har besluttet at hvis Folkekongressens stående komité bestemmer seg for å underkjenne parlamentarikere, så vil alle de prodemokratiske parlamentarikerne gå av på en gang, sa Wu Chi-wai, leder for Det demokratiske partiet, på en pressekonferanse mandag.

(©NTB)

Flere nyheter: