Menu
Det gikk oppover etter børsåpning i Hongkong, etter tre dager med stor nedgang. Foto: Vincent Yu / AP / NTB

Hongkong-børsen opp over 9 prosent etter løfter om statlig hjelp

Hang Seng-indeksen i Hongkong endte med 9,1 prosent i pluss onsdag etter at kinesiske myndigheter lovet tiltak for å støtte markedet.

Av NTB | 16.03.2022 09:25:07

Økonomi og næringsliv: Hovedindeksen i Hongkong begynte med en oppgang på 2 prosent allerede i den tidlige handelen, men det store hoppet kom etter lunsj, da det ble kjent at myndighetene vil bidra til å stabilisere markedet.

Ifølge nyhetsbyrået Xinhua ble det i et regjeringsmøte onsdag gitt løfter om å «blåse nytt liv i økonomien» med flere tiltak, inkludert støtte til et eiendomsmarked i trøbbel. På møtet, som ble ledet av visestatsminister Liu He, ble regjeringen bedt om å fremme flere tiltak «til markedets fordel».

Investorer som handler aksjer på billigsalg etter de siste dagenes børsfall, bidro også til onsdagens oppgang.

Det er likevel langt fra nok til å hente inn den foregående nedturen. Bare de tre foregående dagene har den samlet falt med mer enn 10 prosent, drevet av trøbbel i teknologisektoren. Bakteppet er at Shenzhen, Kinas teknologisenter, er blitt stengt ned på grunn av frykt for koronasmitte.

Det var små bevegelser på hovedindeksene i Shenzhen og Shanghai onsdag morgen, men også her kom det et betydelig løft etter lunsj, og fredag ettermiddag hadde de steget med henholdsvis 3,6 og 3,3 prosent.

Også i Tokyo gikk det oppover, og Nikkei-indeksen sluttet 1,6 prosent høyere enn dagen før. Det var den tredje dagen på rad med oppgang, men investorene er fortsatt forsiktige i påvente av den amerikanske rentebeslutningen som kommer senere på dagen. Den bredere Topix-indeksen gikk opp 1,5 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: