Menu
Myndighetene i Hongkong ber alle skoler og utdanningsinstitusjoner om å gjennomgå skolebøker for å sjekke om de må fjernes og byttes ut, på bakgrunn av en ny kinesisk sikkerhetslov. Menneskerettighetsgrupper frykter for ytringsfriheten. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix

Fjerner bøker som bryter med ny sikkerhetslov

Myndighetene i Hongkong ber skoler om å gjennomgå skolebøker og fjerne de som bryter med en ny sikkerhetslov som ble innført i forrige uke.

Av NTB | 06.07.2020 19:17:51

Utdanning: Den nye sikkerhetsloven inneholder fire punkter: undergraving, løsrivelse, terrorisme, samt sammensvergelse med utenlandske styrker.

– I samsvar med de fire forbudene som er tydelig angitt i loven, bør skoleledelsen og lærerne gå gjennom alt læremateriell, inkludert bøker, så raskt som mulig, heter det i en uttalelse fra utdanningsmyndighetene.

Dersom gjennomgangen avdekker utdatert innhold eller innhold som bryter med den nye sikkerhetsloven, bør dette fjernes, understreker myndighetene.

Menneskerettighetsgrupper påpeker at den generiske ordlyden i loven vil hemme den politiske friheten i den semi-autonome regionen. Noen av Asias mest anerkjente universiteter ligger i nettopp Hongkong, og byen har en studentkultur hvor temaer som er tabubelagt ellers i Kina, fremdeles blir diskutert og skrevet om.

(©NTB)

Flere nyheter: