reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Hongkong-aktivistene Joshua Wong (til venstre), Ivan Lam og Agnes Chow erkjente straffskyld under mandagens rettsmøte. Foto: Vincent Yu / AP / NTB

Hongkong-aktivist har erkjent straffskyld

Demokratiforkjemperen Joshua Wong har erkjent straffskyld for å ha deltatt i en ulovlig demonstrasjon i juni i fjor, bekrefter talsmannen hans.

Av NTB | 23.11.2020 08:38:01

Krig og konflikter: Han risikerer opptil fem års fengsel etter å ha blitt tiltalt for både å ha oppfordret til, organisert og deltatt i en ulovlig demonstrasjon utenfor en politistasjon.

Ifølge talsmannen Isaac Cheng sa Wong seg skyldig i de to første tiltalepunktene, men ikke det siste ettersom han mener aktoratet ikke har lagt fram noen bevis for at han deltok i protesten.

Wong er tiltalt sammen med to andre profilerte aktivister – Ivan Lam og Agnes Chow. De tre blir nå værende i varetekt fram til 2. desember, da dommen faller.

Tidligere varslet Wong at både han og de to andre ville erkjenne straffskyld.

– Vi har bestemt oss for å erkjenne straffskyld for alle tiltalepunkter. Det vil ikke være noen overraskelse om jeg umiddelbart blir sendt i arresten, sier han.

Det raste store demonstrasjoner i Hongkong i sju måneder i strekk i fjor mot Kinas innflytelse over byen og den foreslåtte nasjonale sikkerhetsloven, som senere ble vedtatt.

Beijing og de lokale myndighetene har avvist krav om frie valg og strammet inn ytterligere mot demokratiforkjempere.

– Vi vil fortsette å kjempe for frihet. Nå er ikke tiden for å krype for Beijing og overgi oss, sier Wong.

(©NTB)

Flere nyheter: