reklame for Utvik Autoservice
Menu
Mina Fürst Holtmann imponerte nok en gang i Sölden Foto: Marco Trovati / AP / NTB

Holtmann med sterk 5.-plass i sesongåpningen

Etter en strålende førsteomgang kunne Mina Fürst Holtmann kjøre inn til en sterk 5.-plass etter finaleomgangen i verdenscupåpningen i storslalåm i Sölden.

Av NTB | 17.10.2020 14:23:02

Sport: Italienske Marta Bassino sikret seieren 14 hundredeler foran landskvinnen Fredrica Brignone. Slovakiske Petra Vlhová ble nummer tre, 1,13 bak.

Fürst Holtmann lå på tredjeplass etter første omgang, 92 hundredeler bak Bassino.

– Andreomgangen var ikke fullt så bra. Jeg fikk det ikke helt til å flyte. Jeg prøvde og kjempet, men hadde en ganske stor feil i henget. Jeg følte ikke jeg kjørte så bra teknisk, sa hun til TV 2 etter rennet.

Likevel var hun alt i alt fornøyd med sesongåpningen.

– En femteplass i første renn er jeg veldig fornøyd med. Det er godt å ha den av skuldrene, sa hun

I fjor endte Fürst Holtmann på 4.-plass i Sölden. Da var hun 49 hundredeler bak en plass på pallen. I år var avstanden 62 hundredeler.

– Jeg mistet fotfest og skled ut, sa hun etter rennet. Hun var likevel positiv til egen form.

– Det føltes veldig bra ut. Jeg følte jeg var mye mer på i finaleomgangen. Jeg jobbet slik jeg skulle, så det lover godt for veien videre, sa hun.

– Det er veldig gøy å være i gang. Glad jeg fikk kjøre to omganger, selv med en halvveis førsteomgang, sa hun.

Hele ni norske kvinner var på startstrek på Rettenbachbreen i Sölden. Thea Louise Stjernesund (36.-plass), Kristin Lysdahl (40), Andrine Mårstøl (47), Kristina Riis-Johannessen (56), Marte Monsen (57) og Tuva Norbye (59) tok seg ikke til finaleomgangen.

Søndag åpner alpintherrene sesongen i Sölden. Også her er ni norske utøvere med: Henrik Kristoffersen, Leif Kristian Nestvold Haugen, Rasmus Windingstad, Aleksander Aamodt Kilde, Lucas Braathen, Fabian Wilkens Solheim, Atle Lie Mcgrath, Patrick Haugen Veisten og Timon Haugan.

Maria Therese Tviberg kjørte en godkjent første omgang, og lå på skuddhold 2,76 sek bak på 15.-plass. Etter en god åpning ble derimot andreomgang vel kort for 26-åringen da hun røk ut halvveis ned bakken.

Som siste kvalifiserte til finaleomgangen rykket Kaja Norbye opp sju plasser og var til slutt 5,69 bak vinneren som nummer 23.

(©NTB)

Flere nyheter: