Menu
Rosenborgs Carlo Holse ble kampavgjørende da Rosenborg slo Odd 3-2 borte i Eliteserien i fotball lørdag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Holse herjet i ny RBK-seier – snudde etter marerittstart

Etter en fryktelig start borte mot Odd i Eliteserien i fotball lørdag, spilte Carlo Holse hovedrollen da Rosenborg snudde til 3-2 i en underholdende kamp.

Av NTB | 30.07.2022 20:01:10

Sport: Den danske kantspilleren utlignet først til 1-1 med en flott avslutning drøye ti minutter etter hvilen. Halvveis ut i 2. omgang serverte han Erlend Dahl Reitan, som enkelt kunne sette Rosenborgs ledermål. Trønderen scoret dermed i sin andre kamp på rad.

Rosenborg hadde før lørdagens kamp ikke vunnet i Skien siden 2015.

– Først og fremst er det utrolig deilig med en seier i dag. Det er viktig for å henge med i medaljekampen, sa Holse til Discovery.

– I første omgang er vi ikke til stede på banen og blir rett og slett kjørt over. Vi henger ikke sammen og løper i tre forskjellige retninger. Det er bekymringsverdig at vi trenger en pauseprat på 15 minutter for at vi skal klare å snu det, fortsatte Holse.

Et kvarter før slutt hamret Ole Sæter inn RBKs 3-1-ledelse med sitt sjuende mål for sesongen, og seieren så ut til å være sementert. Odds Abel Stensrud ville det imidlertid annerledes og hamret inn reduseringen med ti minutter igjen å spille.

– Vi spilte en god kamp, så det er synd vi rotet det bort. Personlig er jeg godt i gang, så nå skal jeg ta over Eliteserien, sa Odds Abel Stensrud til Discovery.

Tross et intenst Odd-press de siste minuttene, klarte Rosenborg å holde unna.

– Vi er fire ganger alene med keeper i 2. omgang, og det er sjanser som ligner straffespark. Jeg er veldig fornøyd med den omgangen, og det er sterkt av gutta som klarer å snu dette. I første omgang lå vi strukturelt feil defensivt, og da var Odd klart bedre, sa RBK-sjef Kjetil Rekdal.

Seieren løftet trønderne opp på en foreløpig 4.-plass med 28 poeng. Opp til Molde på tabelltopp er avstanden åtte poeng.

Neste kamp for Odd er borte mot regjerende eliteseriemester Bodø/Glimt førstkommende lørdag. Rosenborg tar imot Rekdals tidligere arbeidsgiver HamKam på Lerkendal samme dag.

Det hjalp lite at Odd kom best i gang hjemme i Skien. Allerede etter ti minutter rullet vertene opp et angrep til høyre i banen. Foran mål skled midtbanemann Filip Jørgensen inn 1-0 til hjemmelaget.

– Det var en etterlengtet scoring. I første omgang ble vi regelrett pisset på, og det var en skamfull gange inn til pausen. Jeg har aldri vært så flau i hele mitt liv, og vi ble enige om å legge om. Odd er sårbare når de taper ballen, og vi lyktes godt med å utnytte det. Jeg lever av å score mål, så det er deilig. Det vi gjør i andre omgang er bra, sa Ole Sæter etter 3-2-seieren i Skien.

– Jeg synes vi var kjempegode i første omgang. Da satt det meste. Vi gjør en god sluttspurt, og jeg synes vi hadde fortjent 3-3. Vi må ikke grave oss for mye ned, sa Odd-trener Pål Arne «Paco» Johansen etter tapet.

(©NTB)

Flere nyheter: