Menu
Jonas Holøs i aksjon for Norge i fjorårets ishockey-VM. Foto: Fredrik Hagen / Norges Ishockeyforbund / NTB

Holøs mister ishockey-VM

Norges landslagskaptein Jonas Holøs (34) blir ikke klar og må stå over årets VM i ishockey. Knetrøbbel stopper ham.

Av NTB | 06.05.2022 14:00:53

Medisin og helse: Det forteller han selv til VG. Nylig var Holøs gjennom en operasjon i hånden, men det er kneproblemer som gjør at backen ikke spiller VM.

– Jeg har i tillegg til bruddet i hånden, tatt nye bilder av kneet. Der må det til en kikkhullsoperasjon. Det er for mye brusk igjen etter en tidligere operasjon, så det går i klem inne der. Det blir ikke bedre, så når jeg ikke har trent på is på tre og én halv uke, tror jeg ikke jeg har noe å bidra med denne gangen, forklarer Holøs.

Veteranen har spilt 15 VM og tre OL for Norge. Fra før er det klart at Patrick Thoresen (38) og Alexander Bonsaksen (35) dropper mesterskapet i Finland. Trioen skal sammen med tidligere landslagssjef Roy Johansen være eksperter i Viaplays VM-studio.

Holøs vil ikke kalle det krise at Norge er uten flere profiler.

– Jeg syns egentlig det ser lovende ut. De slo Slovakia på straffer i går (torsdag) og har beseiret Sverige i oppkjøringskamp. Hadde du spurt meg for to år siden, hadde jeg vært bekymret, men det er jeg ikke nå. Det er mange som «slår» bra fra seg, mener han.

Det norske laget starter VM mot hjemmenasjon Finland 13. mai.

(©NTB)

Flere nyheter: