Menu
Holger Rune vant Paris Masters. Foto: Thibault Camus / AP Photo / NTB.

Holger Rune til topps i Paris Masters – slo Djokovic i finalen

Den danske tenniskometen Holger Rune sjokkerte en hel tennisverden da han slo Novak Djokovic i finalen i Paris Masters med sifrene 3-6, 6-3, 7-5.

Av NTB | 06.11.2022 17:52:12

Sport: – Jeg har kost meg veldig mye, og jeg gleder meg til å være tilbake her neste år. Til slutt vil jeg takke teamet mitt, mamma, alle i familien min, agenten min og alle som har gjort dette mulig, sa Rune i seierstalen, vist på Discovery+.

Djokovic fikk en oppskriftsmessig god start da han vant det første settet 6-3 uten noe store problemer. Rune vartet imidlertid opp med langt bedre tennis i det andre settet og satte den tidligere verdenseneren i store problemer.

Etter å ha dominert store deler av settet kunne Rune strekke armene i været da han utlignet til 1-1 i sett.

Djokovic hadde seks muligheter til å bryte danskens serve, før Rune avgjorde på sin andre matchball. Det siste og avgjørende gamet varte i over 16 minutter.

– Du er en av favorittspillerne mine. Jeg har sett opp til deg siden jeg var en liten guttunge. Det er en ære å få spille mot deg, sa Rune til Djokovic.

Seieren er Runes tredje ATP-tittel. De to andre kom i ATP250-turneringene i München og Stockholm tidligere i år.

Djokovic tok seg til finalen da han slo Stefanos Tsitsipas 6-2, 3-6, 7-6 (7-4). Finalistene har møttes én gang før, da Djokovic slo dansken i 1. runde av US Open i fjor.

– Jeg vil gratulere deg, familien din og trenerteamet ditt. Det er helt utrolig det du har fått til. Jeg liker ikke at du slo meg, men jeg liker personligheten din, og jeg er sikker på at du har en lys framtid foran deg, sa Djokovic til Rune.

Det tredje og avgjørende settet startet uhyre jevnt, og de to tennisstjernene fulgte hverandre til 5-5, før Rune både imponerte og sjokkerte da han brøt til 6-5 og servet hjem seieren.

19 år gamle Rune har spilt seg til finale i sine siste fire turneringer og er i kjempeform. På hardcourten i Paris har han slått flere gode spillere. Felix Auger-Aliassime, som Rune slo ut i semifinalen, er rangert som verdens åttende beste spiller.

(©NTB)