reklame for smiaa
Menu
På vei inn i Nedre Romerike tingrett sier Tom Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, at han mener politiets grunnlag for å pågripe Hagen er spinkelt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Holden: Politiets grunnlag for pågripelse er spinkelt

På vei inn i Nedre Romerike tingrett sier Tom Hagens forsvarer, Svein Holden, at han mener politiets grunnlag for å pågripe Hagen er spinkelt.

Av NTB | 29.04.2020 11:32:49

Kriminalitet og rettsvesen: Holden ankom Nedre Romerike tingrett ved 11-tiden. På vei inn sa han til pressen at klienten hans fastholder sin uskyld.

Holden sa videre at han nå har fått fullt innsyn i alle sakens dokumenter, og at han ikke er imponert.

– Ja, hva skal jeg si. Man må jo være ærlig, og etter min oppfatning er dette et særdeles spinkelt grunnlag for å gå til pågripelse, sier Holden.

– Jeg forventer at tingretten kommer til å løslate ham, fortsetter han.

Påtalemyndigheten krever lukkede dører under fengslingsmøtet, men retten hadde like etter klokka 12 ikke avgjort om fengslingsmøtet blir lukket.

Av smittevernhensyn får ikke pressen adgang til å komme inn på tinghuset, og følger rettsmøtet via videolink.

Politiet har bedt om at Hagen blir varetektsfengslet i fire uker begrunnet i bevisforspillelsesfare.

– Det er bevisforspillelsesfare, og vi har behov for å konsentrere oss om å gjennomføre de nødvendige etterforskningsskrittene som skal gjøres nå, sier han i en pressemelding.

Etter at Tom Hagen ble pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap tirsdag morgen, har Hagen-parets bolig i Sloraveien på Lørenskog vært sperret av. Også onsdag er det kriminalteknikere og politihunder på plass både inni og utenfor boligen.

Ved Tom Hagens arbeidsplass, Futurum, har det vært politibiler og sperrebånd, og politi har også vært observert på Hagens Kvitfjell-hytte.

Tom Hagens kone, Anne-Elisabeth Hagen, er fortsatt ikke funnet. Hun forsvant 31. oktober 2018.

Tom Hagen deltar selv i fengslingsmøtet i Nedre Romerike tingrett som begynte klokka 12.

Politiadvokat Haris Hrenovica, som er påtaleansvarlig i saken, sier at politiet i denne fasen av etterforskningen ikke vil ha anledning til å besvare spørsmål fra pressen i stor grad.

(©NTB)

Flere nyheter: