Menu
Helseminister Bent Høie (H) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) etter redegjørelsen om situasjonen i luftambulansetjenesten i Stortinget onsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Høie vil ikke utelukke statlig luftambulanse

Helseminister Bent Høie (H) vil avvente ekspertenes dom, men han vil ikke utelukke statlig overtakelse av luftambulansen.

Av NTB | 15.01.2020 13:40:24

Medisin og helse: I et intervju med VG bekrefter Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre at han vil gå inn for statlig overtakelse av luftambulansetjenesten hvis han får regjeringsmakt.

Det forundrer helseministeren.

– Vi har nedsatt en egen ekspertgruppe som skal vurdere hva som er det mest hensiktsmessige driftsformen for tjenesten. Jeg er veldig overrasket over at Arbeiderpartiets leder her velger å forhåndsprosedere før han får ekspertenes råd, sier Høie til NTB.

– Det er veldig spesielt med tanke på at Arbeiderpartiet tidligere var pådriver for en slik ekspertgruppe. Det er tydelig at de ikke har interesse av å lytte til hva de mener, sier han.

Høie beskylder Støre for å gjøre «det han vanligvis gjør», nemlig å herme etter partier som Senterpartiet og Rødt.

– Støre er ikke lederen for opposisjonen lenger, han bare dilter etter.

Helseministeren vil likevel ikke utelukke at statlig overtakelse til slutt kan bli svaret.

– Jeg utelukker ingenting. Det er derfor vi har nedsatt en ekspertgruppe. Men jeg tror det er lurt å vente på ekspertgruppens råd før vi tar den diskusjonen, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: