Menu
Helseminister Bent Høie (H) vil ha en redegjørelse for vaksineprioriteringene blant ansatte på sykehusene. Foto: Berit Roald / NTB

Høie vil be om redegjøring for vaksineprioriteringer ved sykehus

Flere helseforetak har koronavaksinert sykehusenes direktører og ledelse, ifølge Dagbladet. Nå vil helseministeren be om redegjørelse for prioriteringene.

Av NTB | 13.04.2021 12:04:29

Medisin og helse: Dagbladet skrev før helgen at flere sykehusdirektører, klinikksjefer og beredskapsledere har fått vaksine, og at flere av disse i tillegg kan ha vært på hjemmekontor.

– Jeg forventer at kommunene og helseforetakene følger Folkehelseinstituttets anbefalinger og føringer for hvem som skal ha vaksine og i hvilken rekkefølge disse skal ha vaksine. Dette er svært viktig nå når det er knapphet på vaksiner, sier helseminister Bent Høie (H) til avisen.

Statsråden vil ta dette opp med helseforetakene, og han vil presisere de gjeldende prioriteringene.

– Jeg vil også be om en redegjørelse fra disse sykehusene for å undersøke dette nærmere, sier han.

Folkehelseinstituttet (FHI) har laget retningslinjer for hvordan vaksinene skal fordeles på sykehusene, men lar det være opp til sykehusene selv å fordele vaksinene blant de ansatte.

– Vi har bedt om at funksjonaliteten i kritiske kliniske funksjoner blir prioritert. I utgangspunktet har vi pekt på personell med pasientkontakt. Men vi har bedt kommuner og sykehus vurdere dette selv, sier smitteverndirektør Geir Bukholm i FHI til Dagbladet.

(©NTB)

Flere nyheter: