Menu
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) varsler at gjenåpningen kan bli forsinket av deltavarianten, som stammer fra India. Foto: Berit Roald / NTB

Høie varsler mulig utsettelse av trinn fire i gjenåpningsplanen

Deltavarianten gjør at trinn fire i gjenåpningsplanen kan bli utsatt, sier helseminister Bent Høie (H). Han får støtte av helsedirektør Bjørn Guldvog.

Av NTB | 01.07.2021 16:38:56

Medisin og helse: – Det er en uke igjen til det har gått tre uker fra trinn tre, men med den usikkerheten knyttet til deltavarianten vil min prioritering være å unngå å ta et steg tilbake i sommermåneden juli fremfor å ta et steg fram, sier Høie til VG.

Trinn fire innebærer at en god del koronarestriksjoner lettes. Det vil fortsatt eksistere generelle smitteverntiltak og være aktuelt med innreiserestriksjoner.

– Det er riktig å vurdere om tidspunktet for å innføre trinn fire kan utsettes noe. Ikke nødvendigvis lenge, men noe, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Innføringen av trinn fire vurderes etter smittesituasjonen, vaksineringen og belastningen på helsetjenesten.

– Når deltavarianten blir dominerende, vet vi ennå ikke nok om hvordan det vil slå ut i Norge. Vaksineringen kommer med positive og negative nyheter, og det er fortsatt usikkerhet fremover som vi må ta høyde for, sier Høie.

Trinn tre ble innført søndag 20. juni. Det innebar blant annet opphevelse av den nasjonale skjenkestoppen, og at breddeidretten ble åpnet opp for voksne over 20 år.

Flere nyheter: