Menu
Generalsekretær Pål Bjerketvedt i NFF venter en avgjørelse omkring Serbia-kampen tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Høie: Serbia-kampen kan ikke spilles 26. mars

Norge-Serbia kan i henhold til regjeringens tiltak torsdag ikke spilles på Ullevaal 26. mars. Uefa diskuteres situasjonen tirsdag.

Av NTB | 12.03.2020 22:02:33

Sport: – En endelig avgjørelse rundt Norges EM-omspillskamp i fotball mot Serbia, blir trolig tatt tirsdag, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB.

Helseminister Bernt Høie gjorde det på pressekonferansen torsdag klart at forbudet mot idrettsarrangementer de neste 14 dagene er absolutt. Det betyr Norges skjebnekamp mot en eventuell EM-deltakelse ikke kan avvikles.

– Alle idrettsarrangementer både utendørs og innendørs er fra i dag forbudt og vil ikke bli gjennomført, sa Høie på pressekonferansen.

I tillegg til det generelle forbudet er det innført automatisk karantene på 14 dager ved ankomst for alle som kommer fra utlandet, med unntak av folk som kommer fra de nordiske landene.

Nå må kampen etter alle solemerker flyttes, og hvilket opplegg Uefa har for det, blir altså først klart til uken.

– Vi forholder oss selvsagt til Helsedirektoratets beslutning. Vi har ikke myndighet til å flytte kampen 26. mars, det er det Uefa som har, sier Bjerketvedt til TV 2.

Den franske sportsavisen L’Equipe skriver at Uefa allerede har planer om å utsette hele mesterskapet.

Kommunikasjonsansvarlig for det norske landslaget i fotball Svein Graff bekrefter overfor TV 2 at landslagsuttaket og pressekonferansen rundt dette mandag er utsatt.

Serbia har sine utfordringer. De har en rekke spillere i italienske serier og risikerer å ikke få dem med til Norge-kampen.

Uefa vil på sitt møte tirsdag også diskutere utsettelse av de siste kampene i Champions League og europaligaen.

Det ble tidligere i uken bestemt at Ullevaal-kampen skal gå for tomme tribuner på grunn av koronasituasjonen. Det var solgt vel 27.000 billetter til oppgjøret.

EM skal etter planen spilles i tolv land i Europa til sommeren. Norge har ikke deltatt EM eller VM for menn siden 2000.

Serbia er første hindring på veien mot et eventuelt EM-sluttspill. Dersom kampen i det hele tatt blir spilt – og Norge skulle vinne – skal nordmennene opp mot enten Skottland eller Israel i en finale.

(©NTB)

Flere nyheter: