Menu
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) sier at regjeringen vurderer å innføre strengere regler for reisende fra Storbritannia. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Vurderer å stanse innreise fra Storbritannia

Regjeringen vurderer å stanse alle flyginger fra Storbritannia, sier helseminister Bent Høie. – Det kan skje på kort varsel, sier han.

Av NTB | 21.12.2020 07:23:09

Medisin og helse: Den nye koronavarianten som er oppdaget i Storbritannia, kan være opptil 70 prosent mer smittsom enn det vanlige koronaviruset. Varianten er nå oppdaget i flere land, blant annet i Danmark, Nederland og Italia.

Dersom den får stor utbredelse i Norge, kan det bli mer krevende å håndtere epidemien, sier FHI. Derfor jobber fagfolkene nå på spreng for å finne ut hva Norge kan gjøre for å hindre spredning.

– Dette er noe som har blitt kontinuerlig vurdert det siste døgnet av Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet. I løpet av formiddagen vil det bli vurdert om vi ytterligere skjerper de kravene som ble innført i går, inkludert at en stopper flyginger, sier Høie (H) til NRK.

Både Danmark, Sverige og Finland har allerede stanset alle fly og båter fra Storbritannia. På spørsmål om hvorfor vi ikke allerede har gjort det samme, svarer han at mange land ikke har så strenge regler som Norge i utgangspunktet.

Søndag kom anmodningen fra Helsedirektoratet om at alle reisende fra Storbritannia må teste seg. Alle reisende fra Storbritannia må dessuten vise negativ test på covid-19 ved ankomst.

(©NTB)

Flere nyheter: