reklame for Sheiken Bowling
Menu
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) mener at å sende et medisinsk team på 25 personer til Hellas ikke svekker intensivkapasiteten ved norske sykehus. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Høie: Medisinsk team til Hellas svekker ikke helsetjenesten i Norge

At et medisinsk team fra Norge sendes til Hellas, svekker ikke intensivkapasiteten ved norske sykehus. Inntil 25 personer inngår i teamet.

Av NTB | 11.09.2020 09:23:04

Politikk: – En forutsetning for bidraget er at intensivkapasiteten ved norske sykehus ikke svekkes. Vi avgir inntil 25 sykepleiere, leger og logistikkpersonell. Disse kommer fra sykehus fra hele landet, og belastningen på hvert sykehus blir liten, mens verdien av teamet vil være betydelig på Lesvos, sier helseminister Bent Høie (H).

Regjeringens beslutning om å sende et team til Hellas ble kjent torsdag kveld. Avgjørelsen kommer etter en konkret anmodning om hjelp fra greske helsemyndigheter 9. september.

Det er i utgangspunktet planlagt at teamet skal være på Lesvos i to uker, men det kan bli lenger avhengig av utviklingen.

Det medisinske teamet er tilsvarende de Norge har sendt ut tidligere, til Nord-Italia i vår, til Samoa under meslingutbruddet i desember 2019 og til Kongo under ebolautbruddet i fjor.

(©NTB)

Flere nyheter: