Menu
Direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie /H) under torsdagens pressekonferanse. Høie avviser at det aktuelt å gi tillatelse til frivillig å ta AstraZeneca-vaksinen. Foto: Berit Roald / NTB

Høie: – Ikke aktuelt at man kan ta AstraZeneca-vaksinen frivillig

Helseminister Bent Høie (H) avviser at det vil være mulig å frivillig la seg vaksinere med AstraZeneca-vaksinen så lenge den er satt på pause i Norge.

Av NTB | 15.04.2021 17:35:08

Medisin og helse: Hvis Norge skulle ha tatt i bruk AstraZeneca-vaksinen før det nye ekspertutvalget kommer med sine konklusjoner i mai, ville det ha svekket tilliten til det norske helsevesenet betydelig, sa helseministeren på torsdagens pressekonferanse om vaksinestrategien.

Mens Norge fortsatt har satt vaksinen på pause, besluttet danske myndigheter onsdag at bruken av AstraZeneca-vaksinen ikke blir gjenopptatt. Danske medier meldte torsdag ettermiddag at regjeringen har bedt helsemyndighetene i landet om å utrede muligheten for at de som ønsker å ta AstraZeneca-vaksinen, kan få muligheten til det.

– En beslutning om AstraZeneca-vaksinen nå kunne også ha ført til konsekvenser for Janssen-vaksinen, sa Høie. Han sier at slik som situasjonen er nå, vil det ikke være mulig å frivillig ta AstraZeneca-vaksinen, selv om den formelt fortsatt er godkjent.

Han understreker at FHI heller ikke har anbefalt en slik frivillig løsning.

(©NTB)

Flere nyheter: