Menu
Helse- og omsorgsminister Bent Høie under mandagens pressekonferanse om koronaviruset. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Høie: Fortsatt grunn til bekymring

Spredningen av koronavirussmitte i Norge er liten, men helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) mener det er grunn til bekymring så lenge smitten er i Norge.

Av NTB | 25.05.2020 16:48:05

Medisin og helse: Folkehelseinstituttets (FHI) siste rapport viser kun sju nye smittetilfeller.

Høie ber folk om fortsatt å være flinke på NTBs spørsmål om det fortsatt er grunn til bekymring.

– Vi hadde få smittede også før 12. mars på et tidspunkt. Så lenge vi har smitten i befolkningen, er det fare for en økning. Hvis alle er flinke og følger rådene når det gjelder avstand, håndhygiene og holder seg hjemme om man har symptomer og lar seg teste, er det en av måtene vi kan overvåke situasjonen på, sa Høie på mandagens pressekonferanse.

– Bekymring er aldri noen glede i seg selv. Men en skal være opptatt av at en fortsatt følger rådene som er. Så lenge smittefaren er i befolkningen, kan det komme en ny bølge, sa Høie.

Trond Brattland, smittevernoverlege i Tromsø kommune, sa mandag til iTromsø at han frykter mer smitte etter en helg med fest. Foreløpig har regjeringen ingen planer om å innføre ekstra tiltak for å få bukt med det.

– Vi har jo rådene om at man ikke skal være flere enn 20 og være hjemme om man er syk. Så skal man holde en meters avstand. Hvis man går på fest, kan det etter hvert bli krevende. Da er min klare tilbakemelding at istedenfor å ha dårlig samvittighet, skal man passe på at hvis man får symptomer, går man og tester seg. Det er på den måten man kan hindre at man er med på å bidra til ytterligere spredning av smitte, sa helseministeren.

(©NTB)

Flere nyheter: