Menu
Ingvild Kjerkol og Bent Høie (foran) under Stortingets spørretime tidligere i år. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Høie får kritikk fra Ap og Sp

Både Ap og Sp mener at kommunene fortsatt må få hjelp fra det nasjonale beredskapslageret, men helseministeren forsvarer avgjørelsen om stans.

Av NTB | 03.10.2020 05:23:02

Medisin og helse: Ordningen med at kommunene kan få utstyr fra det nasjonale lageret opphører fra 1. januar 2021, ifølge VG.

Nå fremmer opposisjonen med Arbeiderpartiet i spissen et forslag om at regjeringen fortsatt skal ha et nasjonalt ansvar for koordinering av innkjøp av smittevernutstyr, slik at sykehus og kommuner har tilstrekkelig utstyr. Forslaget skal stemmes over i Stortinget tirsdag.

– Regjeringen legger opp til et svarteperspill, der kommunene ender opp som taperen, sier Ingvild Kjerkol, som er Aps helsepolitiske talsperson.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier at han får meldinger fra kommuner som er bekymret og at han er veldig redd for at andre tjenester i kommunene, som pleie og omsorg, vil bli rammet.

Helseminister Bent Høie (H) opplyser at regjeringen endrer ordningen fordi tilgjengeligheten og prisen på smittevernutstyr har blitt mer stabil.

– Da er det også naturlig at både sykehus og kommunene fra nyttår gjenopptar sine lovpålagte oppgaver når det gjelder innkjøp av smittevernutstyr, sier han til VG.

Samtidig understreker han at kommuner og sykehus som ikke får leveranser, kan få hjelp.

(©NTB)

Flere nyheter: