reklame for smiaa
Menu
En rekke landslagssamlinger i ishockey er avlyst. Foto: Carina Johansen / NTB

Hockeyforbundet avlyser fem landslagssamlinger av frykt for virussmitte

Norges Ishockeyforbund avlyser planlagte treningssamlinger for en rekke landslag i november som følge av usikkerheten rundt virussituasjonen.

Av NTB | 28.10.2020 11:53:36

Sport: Det opplyser forbundet i sosiale medier.

Det er samlingene til de aldersbestemte landslagene U16, JU16, U18 og JU18 som nå settes en strek over. I tillegg blir det heller ikke noe av en planlagt utviklingssamling på Gjøvik i neste måned.

«Med bakgrunn i den potensielle risikoen for ny smitte som disse samlingene medfører, de konsekvensene dette ville fått, samt usikkerheten knyttet til de neste ukenes utvikling, har vi kommet fram til at dette er den mest fornuftige avgjørelsen», skriver forbundet.

«Vi føler også at dette er i tråd med de forventningene omverdenen stiller til oss med tanke på bidrag i den felles dugnaden dette handler om», heter det videre.

Nylig ble det kjent at det norske herrelandslaget har takket nei til å delta i en landslagsturnering i Tyskland i november. Smittesituasjonen i Europa er årsaken.

Norge var invitert til den årlige turneringen i Krefeld sammen med Tyskland og Latvia fra 5. til 8. november. Russland og Sveits trakk seg fra turneringen, og derfor fikk Norge innbydelsen.

– Vi har jobbet hardt med å finne løsninger rundt reisebiten til spillerne, men klarte ikke å få alt på plass med tanke på hjemreisen for spillerne fra de forskjellige ligaene i Europa. Det var for mye usikkerhet rundt dette, sa sportssjef Petter Salsten til NTB nylig.

(©NTB)

Flere nyheter: