Menu
Gabon (i gult) måtte greie seg uten Pierre-Emerick Aubameyang og to andre spillere i fredagens kamp mot Ghana. Årsaken er hjerteproblemer avdekket i en medisinsk sjekk etter covidsykdom. Foto: Themba Hadebe, AP / NTB

Hjertetrøbbel for Aubameyang etter covidsykdom

Stjernespissen Pierre-Emerick Aubameyang ble nektet spill for Gabon i afrikamesterskapet fredag på grunn av problemer med hjertet etter covidsykdom.

Av NTB | 14.01.2022 21:22:12

medisin og helse: Det meldte Gabons fotballforbund på Twitter. Forbundet skriver at Aubameyang, Axel Meyé og Mario Lemina etter overstått covidsykdom ble undersøkt av Det afrikanske fotballforundets medisinske kommisjon, som fant skader på hjertene deres.

Kommisjonen ville dermed ikke klarere dem for spill i gruppekampen mot Ghana.

Aubameyang, som var koronasmittet også i august i fjor, ble forrige måned fratatt kapteinsbindet i Arsenal og satt ut av troppen av disiplinære årsaker. Fredag kveld ble det meldt at London-klubbens leger har snakket med Gabons medisinske ansvarlige og fått forsikring om at det ikke er noe alvorlig galt med spissen.

Det reduserte Gabon-laget spilte 1-1 mot Ghana etter å ha utlignet rett før slutt, og dermed er laget på 2.-plass i sin gruppe, to poeng bak Marokko.

(©NTB)