Menu
Folk samlet seg på åstedet for terrorangrepet i Karrada-distriktet i Bagdad i 2016, der minst 323 mennesker ble drept av en selvmordsbomber og brannen som fulgte. Foto: AP / NTB

Hjernen bak IS-angrep i Bagdad skal være pågrepet

Irakiske myndigheter har pågrepet en mann som anklages for å være hjernen bak et IS-angrep som kostet minst 323 mennesker livet i Bagdad i 2016.

Av NTB | 19.10.2021 09:07:37

Krig og konflikter: Angrepet i Karrada-distriktet i Bagdad var en av de dødeligste terroraksjonene i verden siden 11. september-angrepene i USA i 2001.

Ifølge Iraks statsminister Mustafa al-Kadhemi var det planlagt av Ghazwan al-Zobai, som nylig ble pågrepet i et annet land.

Zobai ble fraktet til Irak i helga, tvitrer Kadhemi, som ikke oppgir hvilket land den angivelige IS-toppen ble pågrepet i.

Ifølge irakiske etterretningskilder ble han tatt til fange av amerikanske styrker og senere overført til det beryktede Abu Ghraib-fengslet, som han flyktet fra i 2013. Etter dette skal han ha sluttet seg til IS.

Irakisk etterretning skal ha vært på sporet av ham i flere måneder og hevder at Zobai, som gikk under dekknavnet Abu Obaida, var hovedmannen bak en rekke terroraksjoner i Irak.

Ghazwan al-Zobai er et mindre kjent navn, men skal være 29 år gammel med bakgrunn fra al-Qaida.

(©NTB)

Flere nyheter: