Menu
Regjeringen vil legge til rette for at folk som er i karantene eller isolasjon, kan stemme hjemmefra i høstens stortingsvalg. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Hjemmestemming kan bli aktuelt under stortingsvalget i høst

Ordet «sofavelger» kan få en bredere betydning i høst. Regjeringen vil nemlig tilrettelegge for at folk i karantene kan stemme hjemmefra i stortingsvalget.

Av NTB | 08.03.2021 10:08:11

Medisin og helse: Regjeringen har nylig hatt forslag til midlertidige lovendringer på høring som skal legge til rette for dette, opplyser kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) til ABC Nyheter.

– Vi planlegger å bruke mer tid og ressurser på forberedelsene i år enn vi pleier, sier Astrup.

Høstens valg vil gjennomføres fysisk slik alle er vant til, men denne gangen blir det sannsynligvis lagt større vekt på forhåndsstemming enn tidligere – for å unngå trengsel. Smittevern står naturlig nok øverst på agendaen, sier Astrup.

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier at flesteparten i befolkningen etter alle solemerker vil være ferdig vaksinert innen valgdagen 13. september.

– Dette kan selvsagt endre seg, og vi må nok være forberedt på at munnbind og avstandsregler kan komme til å prege valgdagen, sier Nakstad.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har sammen med Folkehelseinstituttet (FHI) utarbeidet en egen smittevernveileder som skal hjelpe kommunene med gjennomføringen av valget.

(©NTB)

Flere nyheter: